izrada novog web shopa

7 ključnih koraka prije izrade novog web shopa


Izrada novog web shopa zahtjeva dobru pripremu. Zato vam u ovoj objavi donosimo 7 najvažnijih koraka koje morate obaviti prije nego krenete u izradu web shopa.

  1. Prvo odlučite… što prodajete i kome?

Za početak, napravite popis proizvoda koje želite prodavati putem web shopa. Iako se ovo čini kao logičan korak, mnogi poduzetnici ne odrede dovoljno precizno što žele prodavati pa neke proizvode zaborave ili za neke proizvode ne navedu sve dostupne varijante. Osim što morate znati što ćete prodavati, morate znati i tko su vaši potencijalni kupci. Jasno definirajte koji je to profil ljudi, što žele i što im je važno prilikom online kupovine. 

2. Pripremite kvalitetne fotografije

Za svaki proizvod koji želite prodavati putem web shopa pripremite fotografije. Ako je potrebno izradite nove fotografije, jer je jako važno da fotografija bude kvalitetna. Proizvod se mora vidjeti jasno i fotografija ne smije biti mutna. Dobra fotografija ostavlja dobar dojam na potencijalnog kupca, potiče na kupovinu i stvara želju za posjedovanjem proizvoda. 

3. Napišite opis proizvoda

Nemojte samo staviti naziv proizvoda. Navedite sve karakteristike i detalje proizvoda koji su kupcu važni. Osim dimenzija, materijala i sličnih činjenica obavezno napišite rečenicu-dvije kojom ćete informativno i atraktivno predstaviti proizvod potencijalnom kupcu i dati mu razlog zašto da odabere upravo taj proizvod. 

4. Istražite konkurenciju

Pregledajte web shopove od konkurencije kako biste proučili njihove proizvode i uvjete kupovine. Tek kada dobro poznajete što konkurencija nudi onda možete prepoznati po čemu je vaša ponuda drugačija. Na temelju istraživanja konkurencije odlučite koji je vaš prostor na tržištu. Da li ćete ponuditi bolje cijene, bolju kvalitetu proizvoda, posebnu pogodnost ili nešto drugo? 

5. Opcije plaćanja 

Odaberite koji način plaćanja ćete ponuditi. Dobro je da kupcima ponudite više opcija tako da oni mogu odabrati onu opciju koja im najviše odgovara. Što više opcija ponudite veća je vjerojatnost da će se kupac odlučiti na kupovinu. Napišite sve važne detalje oko plaćanja kako bi kupci znali da im nudite pouzdano i sigurno plaćanje putem interneta.

6. Dostava i povrat robe

Za koje lokacije nudite dostavu? U kojim situacijama nudite besplatnu dostavu? Koji su uvjeti za povrat kupljenog proizvoda? Jasno napišite uvjete pod kojima obavljate dostavu i povrat robe. Odgovorite na sva pitanja koja bi kupac mogao imati. Ponudite neku pogodnost i bolje uvjete nego konkurencija jer tako će kupac imati razlog više da kupovinu obavi na vašem web shopu.

7. Proučite zakone

I zadnje, no ne manje važno, obavezno prije nego krenete u online trgovanje proučite zakone koji uređuju trgovinu putem interneta. Ako je potrebno posavjetujte se sa stručnim osobama iz područja pravnih i knjigovodstvenih pitanja kako biste bili upoznati sa relevantnim propisima i obavezama. 

Eto, to su najvažniji koraci koje vam savjetujemo da svakako obavite prije nego krenete u izradu web shopa.

Trebate izradu web shopa?

Pošaljite nam upit i javit ćemo vam se uskoro: Pošalji upit!