Kako pokrenuti web shop

Kako pokrenuti web shop i zašto trebate online trgovinu?


Ako vas zanima kako pokrenuti web shop u ovoj objavi ćete saznati kako to napraviti. Također ćete saznati zašto je danas uopće važno da imate online trgovinu.

Web shop i online trgovina su sve popularniji pojmovi u svijetu prodaje. Razlog tome je što u današnje moderno doba kupci sve više kupovinu obavljaju putem interneta. Kupci pretražuju željene proizvode na internetu i žele na čim jednostavniji način odabrati proizvod, izvršiti plaćanje i uspješno primiti kupljeni proizvod na svoju adresu.

Zato je trgovcima važno da svoje proizvode ponude putem online trgovine i da uz web shop povećaju prodaju.

Kako pokrenuti web shop?

Web shop možete pokrenuti korištenjem besplatnih platformi i alata. No imajte na umu da će vam za to trebati odgovarajuće informatičke vještine i dosta vremena.

Druga opcija je da angažirate stručnjaka koji će za vas izraditi kvalitetan web shop. 

Bez obzira koju opciju odabrali, važno je da se dobro pripremite pa svakako preporučamo da prvo pročitate ovu objavu: 7 ključnih koraka prije izrade novog web shopa.

Zašto trebate online trgovinu?

Glavni razlozi zašto trebate trgovinu putem interneta su:

  1. Vaši proizvodi su dostupni za prodaju 24/7 – Web shop nema radno vrijeme, dostupan je stalno sve dane u tjednu. Kupci vole kada prodaju mogu obaviti u bilo koje vrijeme, kada njima odgovara.
  2. Prodaja kupcima bilo gdje – Putem interneta vaši proizvodi su dostupni kupcima diljem svijeta. Bez obzira gdje se kupac nalazi može pristupiti vašem web shopu i obaviti kupovinu. 
  3. Niži troškovi – Kada prodajete proizvode online nemate troškove fizičke trgovine. Kada je web shop kvalitetno posložen tada se prodaja obavlja gotovo sama od sebe! 
  4. Sve informacija na jednom mjestu – Na web shopu kupac može vidjeti posebne pogodnosti, proizvode na akciji, uvjete dostave, pravila oko povrata robe i sve druge informacije koje su mu važne prilikom kupnje. Ne morate strepiti da li ste nešto propustili reći kupcu, već mu je sve nadohvat ruke!
  5. Kupovina počinje online – Google je objavio da čak 70% kupovine počinje na internetu. Budite prisutni tamo gdje kupci počinju svoj put do proizvoda, a to je upravo na internetu.
  6. Veća prodaja – Veća je vjerojatnost da će kupci obaviti kupovinu kada mogu kupiti proizvod odmah, bez da moraju ići u fizičku trgovinu.
  7. Jačanje brenda – Budući da kupci očekuju da im pružite mogućnost kupovine putem interneta, morate svoje proizvode ponuditi online. To je naročito važno ako je vaša konkurencija prisutna na internetu. Kada svoje proizvode ponudite tamo gdje ih kupci očekuju i uz to im pružite sve potrebne informacije, tada potvrđujete da ste tvrtka kojoj mogu vjerovati i uz koju trebaju ostati. 

Želite ponudu za izradu web shopa? 

Pošaljite nam upit i poslat ćemo vam ponudu u najkraćem roku:

Pošalji upit!