DIZAJN WEB STRANICA I WEB SHOPOVA

Za uspješnu prodaju potreban je responzivni, moderni i privlačni dizajn

Dizajn web stranice obuhvaća različite elemente koji se kombiniraju kako bi se stvorila estetski privlačna i funkcionalna online prisutnost. Ovdje su neki od ključnih elemenata koji čine dizajn web stranice:

  1. Boje: Izbor boja važan je dio dizajna web stranice jer one mogu utjecati na percepciju vaše publike o vašoj marki i sadržaju. Boje se koriste za stvaranje kontrasta, naglašavanje ključnih elemenata i stvaranje atmosfere na stranici.
  2. Fontovi: Fontovi se koriste za oblikovanje teksta na web stranici i mogu biti odgovorni za čitljivost, stil i ukupni dojam. Odabir pravih fontova za vašu web stranicu pomoći će vam da privučete pažnju publike i uspostavite kvalitetan vizualni identitet.
  3. Slike i grafike: Kvalitetne slike i grafike pomoći će vam da stvorite zanimljiviji i atraktivniji sadržaj na web stranici. Mogu se koristiti za stvaranje vizualne hijerarhije i naglašavanje važnih poruka.
  4. Layout: Layout ili raspored elemenata na web stranici igra ključnu ulogu u dizajnu web stranice. Treba voditi računa o tome da stranica bude jednostavna za navigaciju i da se ključni elementi nalaze na vidljivim mjestima.
  5. Korisničko sučelje (UI) i korisničko iskustvo (UX): UI se odnosi na način na koji su korisnički elementi postavljeni na stranicu i kako korisnik interagira s njima, dok se UX odnosi na ukupno iskustvo korisnika na web stranici. Dizajn web stranice trebao bi biti usmjeren prema optimizaciji korisničkog iskustva kako bi se olakšala navigacija, smanjila frustracija i povećala interakcija publike sa sadržajem na stranici.

Ukratko, dizajn web stranice uključuje različite elemente koji se kombiniraju kako bi se stvorila estetski privlačna i funkcionalna online prisutnost, koja će privući i zadržati pažnju publike.